Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Πουτίγκα αμυγδάλου !! Για το καφεδάκι μας ,γιά κέρασμα !!


Πουτίγκα αμυγδάλου με ανθόνερο 

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αμύγδαλο πούδρα
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού Μπέκιν τα οποία ανακατεύομαι με τη φρυγανιά
1 φακελάκι βανίλια σκόνη η δυο καψουλάκια από την απλή
3/4 κούπες ζάχαρη
8 αυγά
μισή κούπα κοντότα.(φρουι γλασέ κομμένα σε κομματάκια..θα τα βρείτε στα Σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής σε κουτάκια)
ξύσμα 1 λεμονιού
 λίγο ανθόνερο για να ψεκάζομαι όταν το βγάλουμε από τον φούρνο,
αμυγδαλάκι φιλέ για το πασπάλισμα στο τέλος
Λίγο λάδι σπορέλαιο για να λαδώσουμε την φόρμα

Σιρόπι
1 κούπα καστανή ζάχαρη 
μισή κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού προαιρετικά συν μια κούπα νερό
αλλιώς βάλτε 2 κούπες νερό
χυμό μισού μικρού λεμονιού
φλούδα λεμονιού

φρόστινγκ [κρέμα ]
500 γρ.κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
σχεδόν ένα γάλα ζαχαρούχο...λίγο περισσότερο από το μισό
1 πακέτο τυρί κρέμα των 200 γρ.


Εκτέλεση

Eετοιμάστε το φρόστινγκ [κρέμα ]
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα σφιχτή.βάζετε ψυγείο.

Κέικ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Λαδώνετε καλά μια φόρμα του κέικ με τρύπα στην μέση και μετά την αναποδογυρίζετε να τρέξει  το περιττό λαδάκι..
Αανακατεύετε το μπέκιν με το ξύσμα και την φρυγανιά.
Χτυπάτε τα αυγά  κρόκοι και ασπράδια μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν,να σφίξουν περίπου 10 με 15 λεπτά.
Σταματάτε το χτύπημα και ρίχνετε λίγη λίγη την φρυγανιά ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Ρίχνετε την πούδρα αμυγδάλου λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά να μην ξεφουσκώση το μείγμα,
Βάζετε προσεκτικά στην φόρμα.
Σκορπίζετε από πάνω τα κόντιτα τα οποία θα εισχωρείσουν με το ψήσιμο μέσα στο κέικ πασπαλίζετε με αμυγδαλάκι φιλέ.
Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά..κάντε το τέστ με την λάμα του μαχαιριού μετά απο 30 λεπτά θα ανοίξετε τον φούρνο .οχι νωρίτερα διότι θα κάτσει το γλυκό
Ξεφορμάρετε με προσοχή πάνω σε μια σχάρα και ξαναγυρίζετε το γλυκό μέσα στην φόρμα.
Ψεκάζετε με λίγο ανθόνερο,ρίχνετε με προσοχή το σιρόπι κουταλιά κουταλιά κι αφήνετε να το πιεί ολο και να κρυώσει. 
Οταν κρυώσει  ξεφορμάρετε  πασπαλίζετε με αμυγδαλάκι φίλε.
Σερβίρετε με μια κουταλιά φρόστινγκ
Σιρόπι
Οσο ψήνεται το γλυκό φτιάχνετε το σιρόπ βράζοντας  όλα τα υλικά περίπου 10 λεπτά Περιχύνετε το γλυκό ζεστό με το ζεστό σιρόπι.Καλή επιτυχία !!

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από Roula's sweet corner
Συνταγή αρχική Βέφας Αλεξιάδου με κάποιες παρεμβάσεις