Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δροσερό γλυκό ψυγείου !!!







 Ένα δροσερό καταπληκτικό γλυκό ψυγείου που θα σας τρελάνει 😊 Με λαχταριστό σοκολατένιο παντεσπάνι!!!!
Κουβερτούρα & βελούδινη κρέμα από Mousse  απλά κάντε το & θα με θυμηθείτε !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ !!!

 Υλικά για να μην τα ψάχνετε
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
110 γρ βούτυρο
3 αυγά χωρισμένα
1 κτσ κακάο σε σκόνη
λίγο αλάτι
100 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
1 1/2 κτσ κορν φλαουερ
160μλ ζεστό γάλα
3 βανιλίνες
1κτσ NESCAFE
10 γρ ζελατίνη
3κτσ νερό
330 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
και λίγο κακάο για πασπάλισμα

Materials
1/2 cup (110g) butter
(150g) semisweet chocolate
3 eggs, separated
(100g) sugar
1 tbsp (8g) unsweetened cocoa powder
salt

Coffee Mousse
2 egg yolks
(100g) sugar
1 1/2 tbsp (12g) cornstarch
(160ml) warm milk
1/2 tsp (3g) vanilla extract
1 tbsp (4g) instant coffee
1/2 tbsp (5g) gelatin powder
2 tbsp cold water
1 1/2 cup (330g) whipping cream, 35% fat, chilled


ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πένες με μπουκίτσες κοτόπουλο & χρωματιστές πιπεριές !!!


 Ελαφρύ γρήγορο φαγητό που μοιάζει με μακαρονοσαλάτα αλλά,δεν είναι,γιατί είναι ένα πολύ ωραίο γεύμα με  ωραία χρώματα και μυρωδιές !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!

Υλικά
2 στήθη από κοτόπουλο ξεπετσιασμένα και κομμένα σε μπουκίτσες
1 πακέτο πένες 
4 μισές πιπεριές κόκκινη-πράσινη-κίτρινη-πορτοκαλί κομμένες μακρόστενες λουρίδες
1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι κομμένο καρέ
1 χούφτα τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας προτιμώ σε γεύση
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι  γλυκού γλυκιά πάπρικα
λίγο αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
λίγο σκόνη σκόρδο
λίγο λάδι 4 κουτ.σούπας




 Τι κάνουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κοτόπουλο.
Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και σοτάρουμε 5 λεπτάκια να μαραθούν.




Προσθέτουμε αμέσως μετά και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά τα μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτάκια,
Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα τη σκόνη σκόρδου το κύμινο και ανακατεύουμε .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα όλο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις πένες.



Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν οι πένες -αν πιουν όλο το ζουμί προσθέτουμε λίγο νεράκι -αν και έρχονται ακριβώς στο μαγείρεμα.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στο φαγητό την χούφτα το τυρί και ανακατεύουμε .



Σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι και αν θέλουμε ακόμα που δεν είναι απαραίτητο λίγο ακόμα τυρί τριμμένο !! Φτιάξτε το θα το απολαύσουν όλοι !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 *Αγοράζοντας ολόκληρο κοτόπουλο και αφαιρώντας τα στήθη μας έρχεται πιο οικονομικό και μας μένει το υπόλοιπο κοτόπουλο να φτιάξουμε άλλο ένα φαγητό .



Aυγά με ζαμπόν,τυρί αλλοιώς ...!!!


Υπέροχο για πρωινό κι όχι μόνο -με μία σαλάτα αποτελεί ένα πλήρες χορτατικό γεύμα μέσα σε λίγα λεπτά !!! Να επισημάνω οτι έκανα ένα λαθάκι ήθελε πολύ λιγότερο λάδι κ τα αυγά πηχτά -αλλά εμένα μου αρέσουν μελάτα !! Θα σας δώσω σωστά τις οδηγίες και να το φτιάξετε οπωσδήποτε και θα με θυμηθείτε!!  Φανταστικόοο !!!

Υλικά για 2 τεμάχια

2 φέτες ψωμί του τοστ με κόρα
2 αυγά
2 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
2 φέτες τυρί για τοστ
αλατάκι -πιπεράκι


 Κόβουμε το ψωμί με μυτερό μαχαιράκι όπως το βλέπετε προσεκτικά και κρατάμε το μεσα που αφαιρέσαμε.
Βάζουμε ΜΟΝΟ 1 κουταλιά σούπας λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί -τοποθετούμε μέσα τις φέτες του τοστ με την κόρα και τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά με προσοχή μην μας σπάσουν.
Στην συνέχεια σπάμε στην μέση κάθε φέτας από 1 αυγό και σιγοτηγανίζουμε να ψηθεί -το σωστό είναι να πήξει εντελώς και αλατοπιπερώνουμε.



Μόλις δούμε οτι τα αυγά μας ψηθήκανε σχεδόν σκεπάζουμε με το τυρί του τοστ χώνοντας τις άκρες όσο μπορούμε μέσα στην κόρα γύρω γύρω.
Από πάνω σκεπάζουμε με ζαμπόν ή γαλοπούλα κάνοντας ότι και με το τυρί -γύρω γύρω όσο μπορούμε μέσα .




Σκεπάζουμε με το κομμένο ψωμάκι που αφαιρέσαμε το πατάμε με μία σπάτουλα και με προσοχή πάλι με την βοήθεια σπάτουλας το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά .



Το βάζουμε σε πιάτο και ..κόβοντας να το φάμε τρέχει το λιωμένο τυράκι -είναι σκέτη απόλαυση δοκιμάστε το !!!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τυροπιτάκια παραλίας !!!


Eύκολα και πολύ οικονομικά υπέροχα στη γεύση!!!Ιδανικά για το ταπεράκι της παραλίας

Συνταγή:
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ποσότητα όση πάρει να γίνει ζύμη να πλάθετε
1 γιαούρτι 200γρ.
Ηλιέλαιο ( μετρημένο στο κεσεδάκι γιαουρτιού)
Σησάμι
3 αυγά
Φέτα τριμμένη 300 γρ.
Σόδα στη μύτη του κουταλιού
Αλάτι 1 πρέζα

Εκτέλεση

Αφού κάνουμε τρίμμα τη φέτα τη ρίχνουμε στο αλεύρι μετά το γιαούρτι το ηλιέλαιο τα 2 αυγά το αλάτι τη σόδα και ζυμώνουμε ίσως χρειαστείτε λίγο αλεύρι ακόμα έμενα πήρε μια χούφτα ακόμα για να μπορώ να πλάσω τα τυροπιτάκια.
Πλάθουμε ένα ένα μπαλάκι το πατάμε ελαφρά με.τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλάμε με τον αντίχειρα να κάνει λακουβίτσα.
Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το κάθε τυροπιτάκι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σησάμι στην λακουβιτσα.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°  για περίπου 15 λεπτάκια και έτοιμααααα!!!
Είναι πολύ αφράτα να ξέρετε και πολύ νόστιμα σε γεύση
Περιμένω και τα δικά σας να φτιάξετε!!!!
Xαρούλα Σύρος-daddy-cool

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τηγανόψωμα με τυρί ή με ελιές !!!!

Απίθανα απλά γρήγορα χορταστικά  δοκιμάστε τα !!!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις -περισσεύει λίγο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
νερό χλιαρό περίπου 1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλιά σούπας λάδι
λίγο αλάτι 
φέτα τριμμένη με το χέρι όση θέλετε
ελιές καθαρισμένες από το κουκούτσι όσες θέλετε κι ότι είδος έχετε.









Ρίχνουμε την μαγιά το αλάτι και το λάδι σε ένα μπολ βαθύ .
Προσθέτουμε το νερό χλιαρό μην κόψει η μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το χέρι .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε στην αρχή .
Στην συνέχεια όσο σφίγγει η ζύμη αρχίζουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ωραίο ελαστικό ζυμάρι και να μην κολλάει στα χέρια μας.


Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και με το χέρι κόβουμε λίγη ζύμη την κάνουμε μπαλάκι στην αρχή την πατάμε να ανοίξει όσο πιο λεπτή μπορούμε βάζουμε στην μέση λίγη φέτα ή λίγες ελιές καθαρισμένες το κλείνουμε το ξανακάνουμε μπαλάκι και μετά το πατάμε να γίνει πλατύ.



Τηγανίζουμε καλά κι από τις δυό πλευρές βάζουμε σε χαρτί κουζίνας -αν και δεν τραβάνε λάδι- τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες και .. καλή μας όρεξη -είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ έ ς !!!!
Μπορούμε να στρώσουμε λαδόκολλα στο ταψί να την περάσουμε με λάδι και να τα ψήσουμε 180 βαθμούς αέρα. Επίσης για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λάδι και να τα λαδώνετε λίγο πού και πού.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθόπιτα με σφολιάτα !!!

Aπόλαυση χωρίς πολύ κόπο !!

Υλικά
2 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
3 καρότα τριμμένα
1 πατάτα τριμμένη
4 μεγάλα κρεμμύδια
τυρί φέτα όχι πολύ
1 κούπα τυρί κεφαλοτύρι
2 αυγά
λίγο γάλα
λίγο μαϊντανό +δυόσμος
αλάτι και πιπέρι

Για το φύλλο 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα..!!




Σε τηγάνι σοτάρισα  πρώτα τα κρεμμύδια τα έριξα μέσα σε μια λεκάνη έτριψα την πατάτα και τα καρότα στο τηγάνι και τα σοτάρισα και αυτά τα έριξα και αυτά μέσα στην λεκάνη μου έτριψα και έστυψα καλά τα κολοκυθάκια μου ..τα σοτάρισα και αυτά λίγο να φύγουν όλα τα υγρά τους πρόσθεσα τα τυριά μέσα στην λεκάνη και τα μυρωδικά χτύπησα τα δυο μου αυγά με λίγο γάλα και έριξα μέσα.
Αλειψα καλά με λαδάκι τον πατά του ταψιού μου και έβαλα το πρώτο φύλλο. Εριξα το μείγμα έριξα και λίγο τυράκι ακόμα από πανω 😉
Σκέπασα με το άλλο φύλλο έριξα και  λίγο σουσαμάκι και έψησα στους 180 σε αέρα πάνω κάτω για 50 λεπτά!!
Δεν έβαλα αυγό από πάνω, γενικά δεν έβαλα τίποτα!!



Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψάρι πλακί στον φούρνο !!!


Καλή σας όρεξη φίλες και φίλοι μου ❤
Σήμερα έχουμε ψάρι πλακί στο φούρνο...
Κολιούς και σαυρίδια ... καλοκαιρινό φαγάκι και μας αρέσει πολύ.

Υλικά..
1κ.ψάρι
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
3-4 ώριμες ντομάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο κουρκουμά




Επί το έργον..
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες και τα σοτάρουμε με λάδι στη κατσαρόλα ... βάζουμε τα καρότα κομμένα σε φετάκια, αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το σκόρδο τα μπαχαρικά και τέλος τη ντομάτα.... βράζουμε για 5 λεπτά περίπου ... τοποθετούμε τα ψάρια στο σκεύος και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο από πάνω... το ψήνουμε στους 200' για 40-45 λεπτά .... είναι γλύκα !!!!!!!!!!!✓



Marina Hatzidaki-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".