Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Αρωματικό καρύκευμα για όλα τα φαγητά !!!


Όλη η νοστιμιά στα φαγητά  και τα μυστικά κρύβονται μέσα σε αυτά εδώ τα μαγικά βαζάκια!!!Αρωματικό καρύκευμα για όλα τα φαγητά κατσαρόλας και  φούρνου....!!
Για πουλερικά, κρεατικά, ψάρια!!

Υλικά
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλα κεφάλια σκόρδα
1/2 ματσ μαϊντανό
,1/4απο το ματσάκι δυόσμο
1/4 από το ματσάκι βασιλικό
1/4 από το ματσάκι φρέσκια ρίγανη
Λίγο δενδρολίβανο
μισή κούπα ελαιόλαδο
και ότι άλλο αρωματικό βότανο έχετε εσείς
και λίγο αλάτι


Τα διαλύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ ξεκινώντας από τα σκόρδα και μετά τα κρεμμύδια και τα βότανα ,το βάζουμε σε βαζάκια αποστειρωμένα καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι και τα διατηρούμε στο ψυγείο για πολλούς πολλούς μήνες..! Μια κουταλιά του γλυκού αρκεί να αρωματίσει το φαγητό σας!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πτί φουρ με σοκολάτα κι καρύδα !!



Υλικά

250γρ αγελαδινό βούτυρο
325  γραμ αλεύρι
190  γραμ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια


Χτυπάμε στο μίξερ Ζάχαρης με βούτυρο.
προσθέτουμε  το αυγό το αλεύρι την  βανίλια.
Ζυμώνουμε και κάνουμε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε  σε ταψί με λαδόκολλα και  τα πατάμε  από πάνω με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε  στους 180 για 15λεπτα. 
Αφήνουμε  να κρυώσουν και βάζουμε  σε ένα μπισκοτάκι μαρμελάδα η ταχίνι κ το καπακώνω με ένα άλλο.

Για τη σοκολάτα περίπου 50γρ κουβερτούρα κ λίγο σπορέλαιο τα λιώνουμε  μαζί και  αλείφουμε από πάνω με ένα πινέλο.
Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο προαιρετικά.
*Αν θέλουμε αντί να τα περάσουμε σοκολάτα από πάνω με πινέλο-- τα βουτάμε το μισό τους μέρος σε σοκολάτα.

Μαριλία Μακρίδου - Βασιλεία Βάγια - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καγιανάς με ντομάτα !!!



 Υλικά
4 αυγά 
4 με 5 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τρυμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 ψιλοκομμένη  πράσινη πιπεριά
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι

 Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες .

Εκτέλεση 
 Βαζουμε για λίγο τις ντομάτες σε νερό που βράζει 3 λεπτάκια αμέσως μετά κάτω από κρύο νερό κι έτσι τις ξεφλουδίζουμε εύκολα !!
Σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι τις ντομάτες 1 πράσινη πιπεριά
Μαγειρεύουμε  μέχρι να φύγουν τα υγρά τους ολα.
Μετα ρίχνουμε λίγο λαδάκι αλάτι πιπέρι ζάχαρη κομμάτια φέτα και 4 αυγά χτυπημένα και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν. Σερβίρω πάνω σε πιτες καλαμποκιού.

Φωτεινή Παρασκευοπουλου -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το γρήγορο εύκολο γλυκάκι !!!


Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκάκι έτσι γιά τις πρωινές ή βραδυνές υπογλυκαιμίες!!

Υλικά
1 Φυτική σαντιγί,
1 Μερέντα,
2 πακέτα μπισκότα
120 γραμ βούτυρο ,
1 φλιτζανάκι ελληνικού κονιάκ
1 βανίλια,
ξηρούς καρπούς ότι έχουμε
Στόλισα με κράνα που είχα κάνει το λικέρ -Εσείς βάλτε ότι υπάρχει στο σπίτι από λικέρ



Τρίβουμε τα μπισκότα και το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, βάζουμε μία κουταλιά Μερέντα τούς μισούς ξηρούς καρπούς το μισό φλιτζάνι κονιάκ τα ανακατεύουμε τα βάζουμε στο τσέρκι και ψυγείο.



Χτυπάμε την σαντιγί προσθέτουμε το υπόλοιπο κονιάκ την βανίλια μία πρέζα αλάτι και την Μερέντα ανακατεύουμε και στρώνουμε επάνω στα μπισκότα.
Όποιος θέλει βάζει και γιαούρτι μαζί με την Μερέντα που χτυπάει!!
Το στολίζουμε με ότι έχουμε γλυκό κουταλιού ή ότι έχετε.
Τοποθετούμε στο ψυγείο καμιά ώρα και έτοιμο για κατανάλωση!!!


Ilias Karpouchtsis- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιάτικη γαλατόπιτα !!



Υλικά
3 ποτήρια γάλα,
1 κούπα ζάχαρη,
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
3 αυγά,
βανίλια,
λίγο φρέσκο βούτυρο,
κανέλα για όταν ψηθεί.



Ανακατεύουμε γάλα, αυγά ζάχαρη σιμιγδάλι.
Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε την βανίλια, σβήνουμε την φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 με 40 λεπτά .
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.


*Η μία δόση είναι για μικρό ταψάκι. λίγο πιο μεγάλο από αυτό που βάζουν στα ζαχαροπλαστια τα στρογγυλά τα γλυκά ταψιού. Ανάλογα μετά βάζεις μεγάλη δόση.

Eφη Κυβέλου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Σαμιώτικα μπουρεκάκια !!!



ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό κίτρινη βρασμένη κολοκύθα
3 Μεγάλα κρεμμύδια
2 Πράσα
2 Καρότα
100 γρ τυρί φέτα
1 χούφτα κεφαλογραβιερα
Αλάτι και πιπέρι!

Για το Φύλλο
5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Κούπες χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμαράκι και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί λίγο!!
Βράζουμε την κολοκύθα την στραγγίζουμε πολύ καλά και την βάζουμε σε μια λεκάνη, Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια τα πράσα ,τα καρότα τριμμένα, τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το κολοκύθι, ρίχνουμε και το τυρί φέτα και την κεφαλογραβιερα το αλάτι και το πιπέρι, Ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά!!


Ανοίγουμε μικρές πιτουλες βάζουμε μέσα από την γέμιση και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκια, Ρίχνουμε 1κ σούπας λάδι ελαφρύ πάνω στο καθένα και τα ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο!!

Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ταρτάκια υπέροχα & εύκολα !!!


Πανεύκολα ταρτάκια με πολύ ωραία τραγανή αφράτη βάση για όλες τις περιστάσεις !!!

Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι
λίγο αλάτι
2 κρόκο αυγού
5 κουταλιές παγωμένο νερό
150 γραμμάρια.βούτυρο παγωμένο



ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
2 φλυντζανι τσαγιού γάλα
3 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
1 κουτάλια.της.σούπας.αλεύρι
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές σούπας Βιτάμ
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας.ζάχαρη


ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Κεράσια ροδάκινο φράουλες



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά.στο μπολ και ζυμώνουμε.5 λεπτά
Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με θήκες δίνουμε σχήμα σαν ταρτάκι και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Κάνουμε την κρέμα βάζουμε.το γάλα να ζεσταθεί διαλύουμε το αλεύρι κορν φλάουρ.
Το ρίχνουμε στο γάλα μόλις.πήξει κατέβα,ζούμε και ρίχνουμε κρόκο Βιτάμ βανίλια!
Αφήνουμε να κρυώσει!




ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τα ταρτάκια και τα γεμίζουμε με.την κρέμα μπόλικη χορταστική!Διακοσμούμε με τα φρούτα.μας!


Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

-Δελακατσιανό υπέροχο !!!

Οπου μελιτζάνα και νοστιμιά !!!

Νησιώτικη συνταγή !!

Υλικά
1 Κιλό μελιτζάνες αργείτικες
5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κρεμμύδι
1φλιτζανι λάδι
1 πράσινη πιπεριά
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι γάλα
5 αυγά
300 γρ κεφαλοτύρι
250 γρ γκούντα
250 γρ ρεγκάτο τυρί



Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και αφήστε μέσα σε αλατόνερο μια μισή ώρα
Στραγγίξτε και τηγανίστε ..κόψτε τα τυριά όλα σε κύβους και ανακατέψτε .
Στρώστε μέσα σε ταψί τις μελιτζάνες και τυριά.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι τρίψτε τις ντομάτες μέσα και φτιάξτε την σάλτσα με τα παραπάνω υλικά.
 Ρίξτε λίγο νεράκι μέσα και όταν δέσει η σάλτσα αφήστε λίγο  να κρυώσει και ρίξτε την μέσα στο ταψί με τις μελιτζάνες και τα τυριά!!
Χτυπήστε 5  αυγά με μισή κούπα γάλα και περιχύσετε το φαγητό!!
Ρίξτε και  το βουτυράκι βάλτε στο φούρνο -προθερμασμένο-και ψήστε μια 1,30 ώρα στους 200 μέχρι να ψηθεί πολύ καλά!!



Πατατοσαλάτα με κάπαρη!!

Βρασμένες πατάτες κατά βούληση

2 κουταλιές σούπας κάπαρη
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 κουτ σούπας μαϊντανό
Λεμόνι λάδι αλάτι κ πιπέρι!!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα Κρακελέ !!!



Πω πω μοσχομύρισε το  σπίτι .....Κορίτσια πανεύκολα απλά να τα κάνετε όπως σας τα γράφω !!!


Υλικά
170 γραμ ζάχαρη
2 αυγά
5 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
1 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα τσαγιού κακάο
Ζάχαρη άχνη.




Οδηγίες

170 γρ ζάχαρη με 2 αυγά στο μίξερ.με 5 κουταλιές  σούπας αραβοσιτέλαιο..
Σε ένα μπολ έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι που είναι 1 κούπα και βάζουμε 1 κουταλάκι του\
γλυκού μπέικιν 1 βανίλια μια πρέζα κανέλα μια πρέζα αλάτι και μισή κούπα κακάο.



Το βάζετε το μπολ στην κατάψυξη για 30 λεπτά και με ένα κουτάλι παίρνεται μείγμα το κάνετε καρυδάκι και το  βουτάτε στην άχνη (λίγο αραιά γιατί απλώνουν ) στους 180 πάνω κάτω για 12 λεπτά όχι παραπάνω για να μην στεγνώσουν.
Σην αρχή είναι μαλακά αλλά μετά πετρώνουν.Φτιάξτε τα αξίζει είναι υπέροχα !!!

SophiRene- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μελιτζάνες με πατάτες στον φούρνο !!!






Από τα πιό γευστικά εύκολα και οικονομικά φαγητά ,γλύφεις και το πιάτο από την νοστιμιά !!

Υλικά μερίδες 4
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ισόπαχες φέτες.
5 μέτριες πατάτες κομμένες στρογγυλές φέτες λεπτές
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
3 κρεμμύδια μέτρια σε κομματια κομμένο μακρόστενα
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
2 ντοματες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντοματας
λίγη φέτα τυρί τριμμένη με το χέρι

 Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε λίγο από την φλούδα να φαίνονται σαν ρίγες για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας .
Τις κόβουμε σε φέτες και ρίχνουμε λίγο αλάτι ,τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες λεπτές.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε κανονικά τις πατάτες πρώτα και μετά τις μελιτζάνες.
Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψάκι μας  αλατίζουμε ελαφρώς κι από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες αλατίζοντας ελαφρώς και αυτές.
Στο λάδι που τηγανίσαμε ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν καλά.
Προσθέτουμε αμέσως μετά τις ντομάτες ψιλοκομμένες και την κουταλιά πελτέ αραιωμένη σε μισό ποτήρι του νερού νερο΄.


Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα .
Το αδειάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες ,τρίβουμε με το χέρι και λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια -δεν χρειάζεται να την καλύψει όλη -και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά αέρα πάνω κάτω 180 με 200 βαθμούς.
Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο ,αν το δείτε και στεγνώσει προσθέστε λίγο νεράκι και αφήστε το για λίγο να ψηθεί. Πραγματικά είναι πάρα πολύ νόστιμο να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τζατζίκι Πολίτικο!

Τζατζίκι που μπορεί να συνοδεύσει το τραπέζι σας σε πολλά γεύματα …
Για 10 ατομα
Υλικα

    5 μέτρια αγγουράκια
    1 κιλό «διυλισμένο» γιαούρτι (πηκτό)
    6 σκελίδες σκόρδο
    2 φλυτζάνια νερό
    1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
    1/2 μάτσο άνιθο
    αλάτι

Εκτελεση

Ξύνετε τα αγγουράκια και τα κόβετε κατά μήκος, σε μικρά κομμάτια.

Ανακατεύετε το γιαούρτι μέσα σε ένα βαθύ δοχείο. καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις συνθλίβετε μαζί με το αλάτι και προσθέτετε στο γιαούρτι . Ανακατεύοντας συνέχεια το γιαούρτι , περιχύνετε σιγά-σιγά το νερό,

Περιχύνετε το ελαιόλαδο πάνω στο τζατζίκι και γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο άνιθο, Καλή όρεξη!!
C.AnthoulasNewslight.gr

Τσουρεκάκια !!!

Tα λόγια είναι περιττά......!!!!!!Διαχρονική η αξία τους...

Υλικά 20 τεμάχια
13 αυγά,
2 ποτήρια σπορέλαιο,
2 ποτήρια γάλα,
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από τα πορτοκάλια,
2 κιλά ζάχαρη και μια κούπα,
1 φακελάκι Μπέικιν,
1 κουταλάκι αλάτι,
μαχλέπι και κακουλέ για μια δόση.
3/4 μαγιά από το καλούπι  περίπου 500 γραμ --Δείτε φωτογραφία τι εννοώ καλούπι παρακάτω --
και σχεδόν 5 κιλά αλεύρι.


Την  μαγιά την πουλάνε στους φούρνους.



Λιώνω την μαγιά με 3 ποτήρια χλιαρό νερό και μετά βάζω το αλεύρι και κάνω ένα μείγμα σαν λουκουμάδες χυλός δηλαδή  πηκτός.
Το σκεπάζω να είναι ζεστό και περιμένω μισή ώρα περίπου να φουσκώσει η μαγιά.
Σε μεγάλη λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακουβΊτσα στην μέση. σε κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη το γάλα και το μισό λάδι να ζεσταθούν καλά. αυτά τα ρίχνω στην λακουβιτσα .
Εκεί μέσα ρίχνω και τα αυγά με τον χυμό και το μαχλέπι με το κακουλέ και ότι άλλο λέει η συνταγή.
Στο τέλος ρίχνω την μαγιά και ανακατεύω καλά να ρουφήξει όλα τα υγρά.
Αφού το ζυμώσω  λίγο σκεπάζω με κουβέρτα να είναι ζεστά και περιμένω 1-2 ώρες να διπλασιαστεί η ζύμη.
Μετά πλάθω πλεξούδες και αφήνω πάλι να φουσκώσουν μισή ώρα και αμέσως μετά φουρνίζω για μισή ώρα αντιστάσεις στους 170 βαθμούς. αφού έχω βάλει αυγό από επάνω σουσάμι ,η ούτι άλλο θέλω. Καλή επιτυχία !!!

 *Η συνταγή είναι για μια δόση τσουρέκια και έγιναν 20 πλεξούδες μικρές




Συνταγή -φωτο Anastasia Basilopoulou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μακαρόν -Macarons!!!


Υλικά
235 γρ αλεύρι αμυγδάλου
350 γρ ζαχαρι άχνη
195 γρ ασπράδι αυγού ( περίπου 6 μεγάλα αυγά )
90 γρ ζαχαρι την οποία έχουμε περάσει στο μπλέντερ
μια βανιλια .

Eκτέλεση
Εκτέλεση Χτυπάμε στο μουλτη για 2-3 λεπτά το αλεύρι και τη ζαχαρι άχνη.
Το περνάμε από κόσκινο δυο φορές.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με 1/4 κουταλιού κρεμόριο η αν δεν έχουμε 1/2 κουτ χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και όταν γίνει μαρέγκα προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και μόλις γίνει γυαλιστερή μαρέγκα κλείνουμε .
Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι ζάχαρη στην μαρέγκα σε τρεις δόσεις.
Με μια μαλακιά Μαρίζ διπλώνουμε τη ζύμη κυκλικά από κάτω πρός  τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν η μαρέγκα με το αλεύρι- ζάχαρη.
Αυτό δεν πρέπει να γίνε με περισσότερες από 15-20 κινήσεις .
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με πηχτή λάβα.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μπαλίτσες των 3 εκατοστών σε χαρτί ψησίματος.
Η ζύμη θα αρχίσει να απλώνει και να παίρνει το σχήμα του μπισκότο- macaroon.
Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν για μια ώρα.
Πρέπει να τα πιάνουμε και να μην κολλάνε στα χέρια .
Ψήνουμε σε 150 βαθμούς για 12 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα ξεκολλήσουμε.
Για την γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής, ganache λευκής σοκολάτας.
Τυρί κρέμα, μασκαρπόνε, μαρμελάδα η ότι άλλο θέλουμε
Εάν θέλουνε να δώσουμε χρώμα, χρησιμοποιούμε χρώμα ζαχαροπλαστικής το οποίο το βάζουμε στο αυγό όταν γίνει μαρέγκα και πριν ενσωματώσουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη
Ψήνουμε στους 150 ΒΑΘΜΟΥΣ για λεπτά ....12-13 ΛΕΠΤΑ.


George Chatzigiatroudakis-
Μαγειρικες Ανησυχιες

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Πάστες σπιτικές με παντεσπάνι !!!

Απλό λαχταριστό γλυκάκι σε παστάκια  για όλες τις περιστάσεις !!!

 Υλικά
1-1|2 φλυντζανι τσαγιού αλεύρι.
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 βανίλια
μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι
5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό!

Εκτέλεση
Δεν χρειάζεται μίξερ παίρνουμε ένα λαδωμένο ταψί ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κακάο ζάχαρη σόδα βανίλια!
Κάνουμε δυό λακκούβες στο μείγμα με το δάχτυλο μας!
Στην μια ρίχνουμε το σπορέλαιο στην άλλη το ξύδι!
Προσθέτουμε το νερό και τα ανακατεύουμε!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!
Το αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμα
1 κιλό γάλα
3με 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
4 κουταλιές Βιτάμ
1  κρίκο αυγού:

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να.ζεσταθεί αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει 1 φλιτζάνι τσαγιού που διυλίσαμε κορν φλάουρ με.αλεύρι!
Το.ρίχνουμε.στο γάλα και μόλις.πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε Βιτάμ βανίλια!
Το αφήνουμε να κρυώσει!
Χτυπάμε και την Γκαρνί!

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι και κάνουμε κομμάτια τετράγωνα παίρνουμε ένα πάτο από το καθένα βάζουμε την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω άλλο έναν πάτο βάζουμε και γκαρνί και διάκοσμου με με κεράσι και φράουλες!

Tzeni Tsanaktsidou-
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ σοκολάτας ονειρεμένο !!!




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 
2 κούπες ζάχαρη (400 γρ) ..
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο ) 225γρ.
2.5 κούπες αλεύρι (350 γρ)
3 μεγάλα αυγά..
1.5 κουταλάκι βανίλια( υγρή αληθινή βανίλια, όχι την ψεύτικη σκόνη )
1 κούπα ( 100 γρ) κακάο ..
2 κουταλάκια σόδα φαγητού σκονη,
1/2 κουταλάκι αλάτι
80 γρ μείγμα για chocolate pudding ( κρέμα σοκολάτας άνθος αραβόσιτου) ,
2.5 κούπες (500 γρ ) ξινόγαλα,, 100 γρ σταγόνες σοκολάτας



ΓΙΑ ΤΟ CHOCOLATE PUDDING
80 γρ νισεστές
150 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ σκόνη κακάο
150 γάλα σκόνη

ΓΛΑΣΣΟ
400 γρ άχνη ,, 80 γρ κακάο .. 100 γρ νερό ,,110 γρ βούτυρο ,,1 βανίλια ,,Πρέζα αλάτι,,
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ( εάν χρειαστεί )

ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΑ 165 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 50-60 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ..



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ...
Χτυπάμε βούτυρο ζάχαρη για 20 λεπτά Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά σε μια λεκανιτσα . Ρίχνουμε με δώσεις τα στερεά υλικά στο μείγμα βούτυρο ζάχαρη αυγά και προσθέτουμε ξινόγαλα αλάτι με μια Μαρίζ ενσωματώσουμε τα μείγματα μέχρι να γίνει μια λεία.

ΚΡΕΜΑ.
Βάζουμε στη φόρμα βούτυρο και κακάο .
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε
50-60 λεπτά σε 165 βαθμούς
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί

Η αποθέωση της σοκολάτας !!! Αφράτο ζουμερό Θεικό κέικ !!!
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και κακάο. Μόλις βράσει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την άχνη, βανίλια αλάτι
Αν βγει πολύ πηχτό αραιώνουμε με την κρέμα γάλακτος
Κρύο κέικ / ζεστό ( όχι καυτό ) γλάσο. Ξεκινάμε από το κέντρο του κέικ. Γεμίζουμε την τρύπα ολόκληρη και αφήνουμε το υπόλοιπο τα τρέξει στα πλάγια
Για το γλάσο μπορεί να χρησιμοποιήσετε και  λευκή σοκολάτα.

George Chatzigiatroudakis‎ Συνταγή Marina Beleri Dhima "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ